nedeľa 13. januára 2013

Štyri fázy agiliťáka





Susan Garrett dávnejšie napísala článok v ktorom spomenula, že existujú štyri fázy agiliťáka – resp. jeho myslenia. Bolo to približne takto:

1. Fáza: psovod je fascinovaný tým, že jeho pes dokáže prebehnúť rovinku zloženú z  tunela a pár skočiek.
2. Fáza: psovod si začína užívať, že dokáže so psíkom zabehnúť jednoduchý parkúr aj na pretekoch, dokonca sa mu občas zadarí aj umiestniť sa.
3. Fáza: psovod zisťuje že pocit víťazstva je úžasný a sústredí sa len na to, usilovne trénuje, na pretekoch zo seba vydá maximum a je sklamaný ak sa mu niečo nepodarí podľa jeho predstav, ak sa to ale podarí je neskutočne nadšený.
4. Fáza: pre psovoda prestávajú byť výsledky na súťažiach v podobe trofeí dôležité, snaží sa vydať zo seba maximum ale v prvom rade si užíva čas strávený so psom pri ich obľúbenej činnosti.

Osobne poznám množstvo ľudí, ktorý plynule prechádzajú cez jednotlivé fázy, prípadne niektorú preskočia, ale poznám aj takých, ktorý sa v niektorej zasekli.
A v ktorej fáze sa nachádzate vy? Ja si o sebe myslím, že sme s Teddym prešli cez každú jednu, ale aktuálne sme v tej poslednej. Konečne si to na parkúre začíname užívať, ale neprestávame na sebe aj naďalej pracovať.

Naše motto:
 "Run clean, run hard, but run 'cos it's fun!" :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára